Doc.gr

Βιταμίνη C, αμινοξέα και πολυφαινόλες για προστασία από καρκίνο και καρδιοπάθειες.

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013
Βιταμίνη C, αμινοξέα και πολυφαινόλες για προστασία από καρκίνο και καρδιοπάθειες.
Η ημερήσια πρόσληψη μικροθρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη C , τα αμινοξέα λυσίνη και προλίνη και οι πολυφαινόλες από το πράσινο τσάι είναι το κλειδί για την πρόληψη και καταπολέμηση ασθενειών όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες υποστηρίζουν οι γιατροί που ειδικεύονται στην κυτταρική ιατρική, επικαλούμενοι τα αποτελέσματα ερευνών του Ερευνητικού Ινστιτούτου Κυτταρικής Ιατρικής του δρ. Rath.

"Η βιταμίνη C διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρυνσης, του σακχαρώδους διαβήτη αλλά και του καρκίνου" επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κύπριος ειδικευμένος στην κυτταρική ιατρική γιατρός , Γιώργος Κατσώνης.

"Η κυτταρική ιατρική μελετά τις μικρότερες ομάδες του σώματος , τα κύτταρα. Η υγεία του σώματός μας,καθορίζεται στο επίπεδο των εκατομμυρίων κυττάρων, που συναποτελούν τον οργανισμό μας και όχι στο επίπεδο των οργάνων.

Τα κύτταρα σχηματίζουν τα όργανα και χρειάζονται συγκεκριμένες ουσίες για όλες τις βιοχημικές αντιδράσεις. Η χρόνια έλλειψη σε μικροθρεπτικά στοιχεία οδηγεί σε ελλιπείς κυτταρικές λειτουργίες και άρα σε ασθένειες" εξηγεί ο κ. Κατσώνης

Σύμφωνα με τον ίδιο ακόμη και οι υγιείς άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν επαρκείς ποσότητες μικροθρεπτικών ουσιών, ενώ οι ανάγκες τους είναι αυξημένες λόγω του φυσικού και ψυχολογικού στρες.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/233362/vitamini-c-aminoxea-kai-polufainoles-gia-prostasia-apo...

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού στα παιδιά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013
Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού στα παιδιά
Γυναίκες που εκτίθεντο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους σε υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις ΗΠΑ διέτρεχαν διπλάσιο κίνδυνο να γεννήσουν ένα παιδί με αυτισμό σε σχέση με άλλες που ζούσαν σε περιοχές με λιγότερη ρύπανση, επισημαίνει μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση της επιθεώρησης Environmental Health Perspectives.

Πρόκειται για την πρώτη εθνική μελέτη που εξετάζει τη σχέση μεταξύ του αυτισμού και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο σύνολο του αμερικανικού εδάφους, υπογραμμίζουν οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (HSPH) στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης.

"Η έρευνά μας προκαλεί ανησυχίες γιατί δείχνει ότι, ανάλογα με τον τύπο του ρύπου, από 20 έως 60% των γυναικών που μετείχαν στη μελέτη ζούσαν στις περιοχές όπου ο κίνδυνος αυτισμού ήταν υψηλός", σχολιάζει η Αντρέα Ρόμπερτς, ερευνήτρια του HSPH.

Τα σωματίδια αιθάλης πετρελαίου, μολύβδου, μαγγανίου, χλωριούχου μεθυλενίου και άλλων ρύπων είναι γνωστό ότι πλήττουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες και την ανάπτυξη του παιδιού.

Δύο προγενέστερες μελέτες έχουν ήδη δείξει μια σχέση ανάμεσα στην έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση εγκύων και αυτιστικών παιδιών, αλλά οι μελέτες αυτές είχαν αναλύσει δεδομένα που είχαν ληφθεί μόνο από τρεις περιοχές των ΗΠΑ.

Οι συντάκτες της έρευνας αυτής εξέτασαν τα δεδομένα από μια μακροχρόνια μελέτη η οποία άρχισε το 1989 και αφορά 116.430 γυναίκες.

Σε αυτή την ομάδα, οι ερευνητές παρακολούθησαν 325 γυναίκες που είχαν ένα αυτιστικό παιδί και 22.000 άλλες των οποίων τα παιδιά δεν είχαν παρουσιάσει τη διαταραχή αυτή.

Εξέτασαν κατόπιν τα επίπεδα των διαφόρων ατμοσφαιρικών ρύπων τη συγκεκριμένη στιγμή και στον τόπο γέννησης των παιδιών αυτών, στηριζόμενοι στα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΕΡΑ).

Υπολόγισαν επίσης άλλους παράγοντες όπως το εισόδημα, το επίπεδο εκπαίδευσης, τυχόν κάπνισμα στη διάρκεια της κύησης.

Οι γυναίκες οι οποίες στη διάρκεια της κύησης διέμεναν σε περιοχές όπου καταγράφονταν οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σωματιδίων αιθάλης και υδραργύρου στην ατμόσφαιρα, διέτρεχαν διπλάσιο κίνδυνο να γεννήσουν αυτιστικό παιδί σε σχέση με αυτές που ζούσαν σε περιοχές όπου το ποσοστό των ρύπων αυτών ήταν μικρότερο. Οι έγκυες σε περιοχές όπου τα ποσοστά μολύβδου, μαγγανίου και χλωριούχου μεθυλενίου ήταν τα πιο υψηλά, είχαν 50% μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αυτισμό συγκριτικά με άλλες που ζούσαν σε περιοχές λιγότερο εκτεθειμένες στους ρύπους αυτούς.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/235211/auximenos-o-kindunos-autismou-gia-ta-paidia-pou-gennio...